Sockerbullar med sylt
Till degen:
1 ägg
5 dl mjölk
0,5 tsk salt
150 g smör
1,5 dl socker
50 g jäst, sötdeg
14-15 dl vetemjöl
2 tsk malen kardemumma
fyllningen: ca 5 dl sylt, 100 g smör och 2-3 dl socker.
Börja med att smält smöret. Tillsätt mjölk, socker och salt, samt kardemumman och ägget. Värm blandningen till 37 grader/ fingervarmt.
Smula sedan jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen, vispa till jästen löst sig. Tillsätt sedan hela mjölkblandningen. Blanda i det mesta av mjölet och lås jäsa ca 45 min under duk.
Forma sedan runda bullar som du sedan plattar ut till runda kakor, fyll med ca 1-2 tsk sylt och nyp ihop dem till bullar. Lägg bullarna med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 40 min.
Grädda bullarna i ugnen på 250 grader i ca 7-8 min.
Pensla direkt de tagits ur ugnen med det smälta smöret och strö över socker.
Låt svalna på galler.
Kommentarer
Trackback