Det godaste brödet!



Till degen

25 g jäst
8 dl mjölk
1,2 L mjöl
2 msk salt
8 dl rågsikt
1 dl filmjölk

Ev lite socker.

Värm 1 dl utav mjölken och blanda i filen. Blandningen ska vara ljummen.
Smula jästen i en punke och lös upp genom att vispa i mjölkblandningen.
Tillsätt sedan resterande kall mjölk och saltet.
Blanda sedan vetemjöl och rågsikt i en bunke och arbeta ner det i mjölkblandningen. Jäs under duk i ca 1 - 1,5 timmar.
Ta sedan upp och arbeta degen på bakbord. Forma den till två limpor eller runda bullar. Skåra med kniv uppe på och låt sedan jäsa under duk i 1 - 2 timmar.

Grädda i ugnen ca 35 - 40min på 200 175 - 200grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0