Krälandes i rabatten.

Jag har tillbringat två dagar ute i rabatten krälandes med spade, sand och stenar.
Resultatet ser ni här nedanför.

Jag blev iaf nöjd eftersom jag gillar sten och blir lycklig för varje gräsbit som försvinner!
Tog bilderna tidigt i morse, gillar hur ljuset faller.


Kubb eller björntassar!

Smakar som kubb och är nästan lika, men låter det inte roligare med björntassar!?

Till kakorna:
2 st ägg
pärlsocker
2 dl socker
200 g smör
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver

Rör ihop smör och socker, poröst. Tillsätt ett ägg i taget, rör kraftigt. Blanda lite mjöl och allt bakpulver på sidan om, tillsätt sedan detta i äggröran. Arbeta sedan smidigt in resterande mjöl.
Forma sedan små bollar utav degen, platta till med något och doppa i pärlsocker.
Ställ sedan på bakplåtsklädd plåt, grädda i ugnen i ca 10 min på 225 grader.

Burk för Coffee.

Det blir en extra kick på morgonen när man kommer till köket för att göra morgonkaffe och slipper rota i en plastpåse efter kaffet. Utan istället får rota i en fin burk.

En stilren snygg burk för kaffet är perfekt. Den är i keramik och mönstret gör den bara häftigare.




Underbar fraktlåda.

Hittade en jätte gammal fraktlåda på vinden härom dagen.
Tänkte att den behövde piffas upp, så målade den vackert vit och ska sätta fast plast i den så det går att plantera blommor.
Funderar ifall jag kanske ska skriva något på den med snirkliga bokstäver - Garden eller något liknande. Men vi får helt enkelt se hur den blir i slutet.



Godaste Kolasnittarna

De godaste snittarna enligt mig!


Till kakan:
1 dl strösocker
dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
1 msk vanillinsocker
100 g rumsvarmt smör

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa det rumsvarma smöre och sockret poröst. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda noga. Rulla sedan deger till tre långa längder (eller hur du själv vill ha dem på plåten) och platta ut dem något.

Grädda seda mitt i ugnen i ca 10-12min och skär dem direkt när de fortfarande är varma till snittar!
Låt svalna och servera! - Mums.



Dukar förnyar och förändrar

Dukar får man aldrig för många av!
Genom att byta eller ändra en duk kan du förnya hela intrycket.

Den här ligger i köket. och är som en löpare. Gillar färgen, gräddvit, och trycken i olika grå, beiga nyanser med runda röda.
 Text - ja, modernt och snyggt


Hjärta för utomhusbruk.

Min mamma hade namnsdag häromdagen och en önskan var att få ett hjärta som kunde stå ute.
Så jag tog och pysslade lite och fick ihop ett som inte ska rosta!
Det är rostfri tråd, silver och bergskristaller.

Den står på en rättså lång pinne, i en blomkruka. Snyggt & stilrent!
Jag gillar den verkligen, tycker den blev fin med blomman.



Vackert med hjärtan.

Hängande hjärtan med ljus - vackert!

Har hängt de här två från ett spjäll, över en gammal köksspis just i köket.
De är i läckert gräddvitt och har kedjor att hänga i.
Ser ni skuggorna det ger på väggarna?
Det är riktigt snyggt och när man tänder ljusen mot kvällningen slänger de väldigt fina skuggor.

Perfekta att tända inför middagen!

Gamalt tegel.

Gamla tegelstenar går att ta tillvara. De här stenarna har funnits sedan huset byggdes, vilket är väldigt, väldigt, väldigt många år sedan. Tittar man noga syns text på teglet och de är större än vanliga bitar.

De är bara renborstade och gör sig riktigt bra som en trappa vid min japan inspirerade uteplats.


Mumsiga kakor.

Ett väldigt enkelt recept men väldigt gott!

Kakorna:
5dl mjöl
200g smör
5dl mjöl
1dl socker.
och sylt (sort/smak väljer du själv)

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop ingredienserna i en bunke och använd händerna för att få ihop degen.
Rula små bitar till lagomt stora kulor, gör ett hål i varje kula och lägg i en sked med sylt. Placera dem på bakplåtsklädd plåt.
Sätt sedan in mitten av ugnen i ca 14min.

(Om du vill kan du lägga kakorna i former. Men de ska inte flyta ut)

Sött med änglar.

En kal del av hallens vita vägg smyckas av en söt ängel.

Det ger ett näpet intryck och visst är den söt med sin hjärtformade mun?
Ängeln är väldigt fint handgjord.

Små detaljer gör det stora.



Söta hjärtan

Små saker göra stora saker.
Sött hjärta i betong som sitter i en ballkonglåda.





Saftiga muffins!




Smeten:
3 st ägg
ca 2 dl bär

150g smör
2 dl socker
3 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpluver
1 msk vaniljsocker
ca 50-100 g hackad choklad.

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna helt. Lägg de torr ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret under omrörning. Vispa i äggen och tillsätt bären. Rör om så bären fördelas jämt och rör även ner den hackade chokladen.
Klicka i smeten i formar, (det blir ca 12 st.)

Grädda i mitten i ca 15min.

Stenar i alla dess former.

I min Japan inspirerade uteplats som byggdes 2009-2010 är sten en av huvudingredienserna.
Jag har sten i olika former och olika storlekar.

En idé jag fick utav udda stenar som helt enkelt inte hade "rätt" utformning. Blev att lägga platt på marken och placera en slags kullersten ovanpå.

Roligt, snyggt och annorlunda.



Kuddar, kuddar, kuddar.

Kuddar - Det är väl något man absolut inte kan få för många av!
En tråkig kökssoffa har blivit uppiggad med kuddar. I olika storlekar/former och neutrala färger. Samt en utstickare i grönt vilket ger soffan liv.

Inte bara är det snyggt, hur skönt är det inte att luta sig tillbaka mot något mjukt.



Pappelina så klart.

Pappelinas mattor - Visst är de snygga?
Denna super häftiga ligger i köket, läckert mönster och häftiga färger då den egentligen är i brun/beige nyans.

Stilrent och jordnära, neutralt men ändå spännande.



God kladdkaka!



Kakan:

2st ägg
50g smör
1 krm salt
4msk kakao
½ dl rapsolja
3 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
ca 100g hackad choklad


Blanda de torra ingredienserna i en bunke (mjöl, salt, kakao).
Smält smöret och blanda i olja i en kastrull. Knäck äggen i en bunke, tillsätt socker och vaniljsocker och vispa tills det blivit vitt och fluffigt.
Tillsött sedan smöret/oljan i bunken med ägg. Vispa sedan i de torra ingredienserna. Smeten ska röras till den blivit slät och häll den sedan i en smörad och bröad bakform. De hackade chokladbitarna ska strös och tryckas ner i smeten.

Gräddas i ugnen i ca 10-15min på 175grader.

Ha gärna en klick glass till eller strö över vaniljsocker.


Lantligt är snyggt.

Det är vackert med lite lantligare gardiner under sommaren.
Dessa är upplindade och knutna med rosetter i båda hörnen.
Går även att ha en rulle du lindar upp dem på om du vill ha dem helt jämna.

Snyggt & stilrent. Samt perfekt för köket!



Små detaljer gör det stora.

De små detaljerna gör ofta det stora.

Överblivna kantstenar har lagts snyggt över en rabatt. Man kan förknippa stenarna med en liten gång eller en avstyckare i rabatten.
Bollarna piffar till det och gör det lite spännande.




Hjärtlig hit.

Mina hjärtan blev en väldig hit.
Fick pyssla ihop en som "ge bort present", denna blev i rosa nyanser och mot lila hållet.
Sötvattenspärlor och silver. Jag blev väldigt nöjd.

Färgerna matchade varandra väldigt bra.


Sommarens bästa bärkaka!



Pajdegen:
1krm salt
1dl socker
150g smör
3dl vetemjöl
1/2 - 2tsk bakpulver

Fyllning - Hallon & jordgubbar (Går självklart att använda andra bär.)

Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och slå över det smälta smöret. Rör om med sked och tryck sedan ut en del av degen i en smord och bröad form. Lägg bären ovanpå degen och strö över det sista av degen ovanpå.
Gräddas i 225 grader, ca 15-20min.

När kakan svalnat är det perfekt att strö över florsocker eller vaniljsås.
 



Perenner.

Förra året planterades lite perenner av olika slag (blommor som återkommer varje år).
I år har de växt till sig riktigt fint och färgerna är helt underbara.
Den starkt rosa färgen gör verkligen att färgerna i rabatten sticker ut!

Det fattas fortfarande lite marktäckare samt växter som tar lite tid på sig att växa till sig.
Men tror den här rabatten kommer bli underbar framöver!

.

Lätt & super snyggt!

Även små saker ger en förändring!

Hösten 2009 och våren 2010 gjorde jag en "japan" inspirerad uteplats.
Använde mycket sten och en av sten utsmyckningarna ser ut som denna. Tycker den är charmig och riktigt läcker!

Lätt och super snyggt! Helt enkelt en väldigt bra detalj.

 

Kladdkaka.

Ett alldeles underbart recept på kladdkaka!


Kakan:
3 st ägg.
225g smör.
4,5dl socker.
4,5msk kakao.
2,25dl vetemjöl.

Smält smöret. Blanda ihop i en bunke sockret, mjölet, kakaon & äggen samt tillsätt det smälta smöret under omrörning.
Smöra och bröa en form. Häll i smeten.

Låt den stå i mitten av ugnen (beroende på ugn till ugn) i 175 grader ca 30min.

Låt svalna och servera med vaniljsås!




Succé med hjärtan.

Mina trådhjärtan blev succé här hemma, fick direkt göra en till.
Denna gång lite mindre och med endast "fast sittande" pärlor samt i blå och gräddvit färg.
Enbart silver & sötvattenspärlor





Fryser in jordgubbar.

Fryser in jordgubbar inför vintern.
 Något som vanligtvis tar emot eftersom en av höjdpunkterna med sommar är just jordgubbar.

Då är det väl lite fuskigt och orättvist att kunna äta jordgubbar hela året om?
Tappar lite av tjusningen när det inte är unikt för sommaren enligt mig.

Innan nedfrysning sockras de på litegranna.



Tråd & pärlor.

I regnvädret igår började jag leka med najtråd och silvertråd.
Blev hjärtformer med sötvattenspärlor i gräddvit och två olika grön/blå nyanser.

Hjärtat står på en liten "fot" eller snarare ett längre skaft som är perfekt att sätta i blomkrukorna så där blev den även placerade.



Klematis vid spaljé.

Förra året satte jag upp en spaljé liknelse utav bambu vid min nya uteplats.
Meningen var att grenar från pil skulle böjas för att skapa ett skydd men pilskotten tog slut för i år så valde att flytta en vacker Klematis (lila/blå i färgen) och plantera nedanför spaljén.

Klematisen storm trivdes! Behövde bara linda första slingorna runt spaljén och den började klättra på en gång! 2 dagar och blommorna började slå ut!



God kaka!

Fick ett recept utav en kompis häromdagen som  jag fick lov att prova i detta eviga regnväder.




Kakan:
2 st ägg
50 g smör
3 msk kakao
3 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl hett vatten


Krämen:
1 st äggula
50 g mjukt smör
1 1/2 dl florsocker

~ Vispa socker & ägg. Smält smöret & blanda i vattnet.
Blanda de torra ingredienserna och ha i blandningen.
Rör ihop till en jämn och slät smet innan du häller i en smord & bröad form.
Ska gräddas i ugnen i ca 25-30min 180-200 grader. (Beror på ugnen helt enkelt.)
Låt kakan svalna, dela den sedan och ha i krämen!

Serverades med lite glass & hjärtströssel.


Välkommen till min nya blogg!

Här kommer ni kunna läsa om Hem & Trädgård.
Design, en hel del fotografier samt recept!

RSS 2.0